Verbindend optreden bij jeugd
De training ‘Verbindend optreden bij jeugd’ is een interactieve training voor alle teams die jeugd, jeugdgroepen en jonge aanwas als prioriteit hebben en als team effectief informatiegestuurd willen samenwerken.
De training helpt professionals om met de juiste kennis en vaardigheden de straat op te gaan en het verschil te maken in contact met jeugd.
Inhoud training:
Verbindend optreden is veel meer dan alleen communicatie en gesprekstechnieken. In deze training wordt de deelnemer uitgedaagd om naar het complete plaatje te kijken.
In deze ‘on the job’ training neemt Straatbeleving de deelnemers in 2 uur mee in de jeugdproblematiek van hun eigen werkgebied.
Dit begint allemaal bij: “Je gaat de straat op en dan…”
Veel professionals werken met jeugd in een preventief óf in een repressief kader. Maar hoe verbind je de preventie nou met repressie zonder dat dit de relatie verstoort.
Hoe kijken jongeren naar jou als professional en hoe zie jij de jongeren. Is dit beeld terecht?
Wat als jongeren niet met jou willen praten?
En wat doet het met een wijk en de bewoners als we als professionals geen contact meer (kunnen/willen) maken met jeugd en jeugdgroepen?
Jonge aanwas is een ‘hot topic’ maar wie is er nu écht van? Waar liggen jouw verantwoordelijkheden en kansen en waar begint de verantwoordelijkheid van jouw partners? Herkennen we signalen/risicofactoren en kunnen en willen we hier een actie aan koppelen?
Voorafgaand aan deze training doet Straatbeleving onderzoek in de wijk naar de hangplekken/hotspots en naar de integrale samenwerking. Interviews met ketenpartners maken deel uit van dit onderzoek. Punten die uit dit onderzoek naar voren komen, verwerken we in de training.
Na de training krijgt je als opdrachtgever een terugkoppeling en gericht advies om samen met je team verder te werken aan de aanpak van jeugd en jonge aanwas.
Deze training bestaat uit:
- 2 uur training op locatie
- 2 uur coaching/ ondersteuning na de training (flexibel in te zetten)
Na deze training weet je dat je zelf op straat een grote invloed hebt op de verbinding tussen jou en de jeugd, maar ook tussen de jeugd en jouw collega’s. Je kent de hotspots in de wijk en weet wat er in je optreden van je verwacht wordt. In het contact met jeugd kan je de risicofactoren van jonge aanwas herkennen en hier een actie aan koppelen. Je kent de risico’s van de online-wereld, maar weet hier ook de voordelen van te benutten. Ook weet je wat de in- en externe verwachtingen zijn op het gebied van vastlegging en delen van informatie.
Straatbeleving
De training Straatbeleving is een ‘On the job‘ training voor alle professionals die met straatproblematiek te maken hebben. Voor boa’s, politieagenten, beveiligers maar ook voor bijvoorbeeld winkeliers of docenten. De straat is overal en iedereen heeft zijn eigen straatbeleving.
Inhoud training:
De training Straatbeleving geeft aan de hand van een door ons gemaakte probleemanalyse, inzicht in het probleem in jouw eigen wijk. Je wordt gecoacht op casusniveau en krijgt handvatten om de problematiek zo effectief mogelijk aan te pakken.
Na de training ga je met deze handvatten aan de slag en probeer je dit daadwerkelijk in de praktijk in te zetten.
Op de terugkomdag wordt besproken hoe je dit hebt ervaren en waar je tegenaan bent gelopen.
Daarnaast biedt de training individuele coaching. Wat je aan problematiek meemaakt, is in flexibele uren direct te bespreken. Telefonisch, via de app, teams of live. Deze uren zijn bedoeld om richting en advies te krijgen of om gewoon even stoom af te blazen.
Voorafgaande aan deze training doen wij uitgebreid onderzoek en maken wij een probleemanalyse. We bevragen hierbij het netwerk, waaronder ook eventuele jeugd(groepen), bezoeken de locaties en hebben contact met de inwoners.
Deze training bestaat uit:
- 3 uur training op casusniveau uit de wijk
- 3 uur individuele coaching (flexibel in te zetten)
- 2 uur terugkomdag
Na deze training heb je inzicht in de belevingswereld van jongeren, ben je in staat laagdrempelig contact te leggen en houd je jezelf, maar ook samenwerkingspartners in positie, zodat de problematiek zo effectief mogelijk behandeld wordt.
Deze training wordt aan groepen van maximaal 6 personen gegeven.
Effectief surveilleren
De training effectief surveilleren is een ‘on the job‘ training. voor boa’s die dagelijks werken aan de veiligheid en leefbaarheid in de wijk.
Inhoud training:
Als we het hebben over politie, handhaving en toezichthouders, kampt bijna iedere gemeente met een capaciteitsprobleem. Er ligt veel werk en er is maar een beperkt aantal mensen die dit werk moet verzetten. De maatschappij verwacht steeds meer van boa’s als het gaat om toezicht op openbare orde en veiligheid. Taken verschuiven van de politie naar boa’s en beveiligers. Dat betekent dat zij hun dienst en dus hun surveillance met de beschikbare informatie zo effectief mogelijk in moeten zetten.
De interactieve training effectief surveilleren geeft inzicht in het fenomeen surveillance. Wat is surveillance eigenlijk? Wat verstaan we onder informatie gestuurd werken? Waarom gaat de een de poort uit naar links en de ander naar rechts? Ga je van opdracht naar opdracht, waar kijk je dan onderweg naar, maar vooral wat zie je? Wat zijn de hotspots in de wijk en hoe benader je die? Wat ziet de inwoner en wat verwacht de inwoner van jou? De boa is het visitekaartje van de gemeente. Zeker rondom dagen als Oud- en Nieuw, de Ramadan, Koningsdag en sportevenementen is een effectieve surveillance essentieel. De basis hiervoor, leg je in jouw surveillance effectiviteit het hele jaar door. Wij zorgen er uiteraard voor dat wij de gemeente en haar hotspots kennen, om zo de training zo goed mogelijk aan te laten sluiten op het werk van de boa’s.
Voorafgaand aan deze training doen wij onderzoek naar de hotspots, de eventuele problematiek in de gemeente en de door de inwoner ervaren zichtbaarheid.
Deze training bestaat uit:
- 3 uur on the job training op het gebied van surveillance
Na deze training heb je zicht in jouw eigen manier van surveilleren en beschik je over de capaciteit om zo veel mogelijk te zien in een zo kort mogelijke tijd. Je gaat immers nooit meer zonder plan de straat op! Je hebt inzicht hoe inwoners, ondernemers en jeugd(groepen) jouw surveillance beleven. Door inzichten uit de training bekijk je de wijk met een andere bril waardoor je met nóg meer informatie binnenkomt!
Deze training wordt aan groepen van maximaal 6 personen gegeven
Omgaan met de online wereld
Deze training is een ‘on the job’ training voor iedereen met een publieke taak en die te maken heeft met inwoners in een bepaald gebied. Heb je al een professioneel social media account, of juist niet? Deze training gaat jou verder helpen!
Inhoud training:
In deze training leer je op een interactieve manier de online wereld kennen. Natuurlijk kent iedereen sociale media als X, Facebook en Instagram. Maar is er ook zicht op andere sociale media? Hoe goed ken je TikTok, Telegram en Snapchat en wat gebeurt er in deze social mediawereld? Wat doet AI met jongeren en met beïnvloedbare inwoners?
Ook leer je alles over jouw eigen socials. Je krijgt inzichten in de presentatie van jou en de organisatie. We laten aan de hand van casuïstiek zien welke kleine details van belang kunnen zijn. Ook brengen we tools mee die betrekking hebben op het contact met de inwoners. Welke invloed hebben jouw socials op de inwoner en sluit hetgeen jij doet wel aan bij de belevingswereld van de inwoners?
Voorafgaand aan deze training zorgen wij dat wij de (online) wijk/ gemeente kennen. Daarnaast analyseren wij (indien aanwezig) de bestaande social media accounts.
Deze training bestaat uit:
- 3 uur coaching op locatie
- 4 uur coaching/ ondersteuning (flexibel in te zetten)
Na deze training heb je zicht op de diverse sociale media. Daarnaast heb je inzicht in de grote, soms bizarre wereld die zich online afspeelt.
Ook heb je de online do’s en don’ts geleerd. Met deze inzichten lukt het jou om een goedlopend, groeiend social media account te onderhouden, in verbinding te zijn met de inwoners en een zo realistisch mogelijk beeld van de organisatie weer te geven.
Deze training wordt aan groepen van maximaal 6 personen gegeven.
Netwerkbeleving
De training Netwerkbeleving is een interactieve ‘on the job‘ training voor alle professionals die met de problematiek van de straat te maken hebben. Samenwerken staat centraal in deze training. Samenwerken aan de veiligheid en leefbaarheid in de wijk.
Inhoud training:
In de training Netwerkbeleving verkennen we aan de hand van de door jou ingebrachte casuïstiek het in- en externe netwerk. Geen algemeen verhaal maar gericht op de dagelijkse werkpraktijk van jou zelf. Samenwerken is leuk, maar het vergt ook kennis van de werkzaamheden en belangen van de partners met wie je werkt.
Door deze interactieve training ervaar jij als deelnemer in verschillende werkvormen dat netwerken niet saai is maar juist de basis vormt voor goed vakmanschap.
Voorafgaand aan deze training doen wij uitgebreid onderzoek naar het bestaande netwerk. We onderzoeken waar het netwerk uit bestaat en hoe zowel intern als extern het netwerk wordt ervaren.
Deze training bestaat uit:
- 3 uur training met actuele casuïstiek van de deelnemer zelf
- 3 uur individuele coaching (flexibel in te zetten)
- 2 uur terugkomdag
Na deze training heb je niet alleen jouw in- en externe netwerk in kaart gebracht, maar ook voldoende kennis om de volgende dienst direct met de ingebrachte casus aan de slag te gaan. Doordat je zicht krijgt op het in- en externe speelveld ben je in staat om problematiek door de ogen van een netwerkpartner te bekijken. Door op deze manier naar problematiek te kijken lukt het jou om nieuwe netwerken aan te boren en duurzame relaties op te bouwen en te onderhouden.
Deze training wordt aan groepen van maximaal 6 personen gegeven.